Нови пътеписи и аудиокниги в кампанията на БДЖ "Чети във влака"

За последния месец са отчетени близо 4 500 посещения на платформата

26.05.2020 | 16:13 Редактор: Александра Иванова
Нови пътеписи и аудиокниги в кампанията на БДЖ

Кампанията на БДЖ "Чети във влака" се допълва с много нови издания. Автори, издателства и асоциации се включиха към инициативата, като предоставиха своите произведения за виртуалната библиотека на националния железопътен превозвач. 

Платформата е изцяло подновена, като вече е добавена категория с аудио книги и категория с пътеписи от конкурса "Разходка с влак".
Най-новият партньор на инициативата е фондация "Човешката библиотека". Тя предостави 35 нови заглавия за читателите. "Човешката библиотека" е отворена общност на читатели, които подбират, популяризират и издават книги за страстни умове и мъдри сърца. Фондацията  използва рециклирана хартия в хартиените си издания 

Към кампанията особен принос имат и фондация "Буквите" с предоставените от тях многобройни издания, както и издателство "Библиотека България", Audiobookbg.com с предоставените от тях аудио книги и много отделни автори.

Кампанията "Чети във влака" стартира в края на месец юли 2019 г. Тя цели да стимулира четенето на книги от български автори по време на пътуване. Клиентите на БДЖ, които притежават смарт устройства, могат да сканират разпространените във влаковете стикери с QR код, който ще им даде достъп до виртуалната библиотека на "Чети във влака". За последния месец са отчетени близо 4 500 посещения на платформата. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК