Кои храни потискат глада ни за сладки изкушения?

Честата консумация на захар застрашава фигурата и здравето ни

26.05.2020 | 06:00 Редактор: Ралица Братанова
Кои храни потискат глада ни за сладки изкушения?

Всеки има своите мигове на глад за нещо сладко. Без значение дали любимото ни лакомство е шоколадът или сладките тестени изкушения, тортите или пастите, едно е сигурно – честата им консумация и то в големи количества не само застрашава стройната ни фигура, но и поставя в риск здравето ни. 

Ето защо, когато ви се дояде нещо сладко, трябва да включите в действие съвестта си и да посегнете към някои блокиращи глада за сладко храни, когато ви се дояде шоколад например.

Авокадо 

Авокадото изобщо не е сладко и мнозина ще кажат, че въобще няма да посегнат към него, когато им се дояде нещо сладко. Авокадото обаче съдържа изобилие от магнезий. Този минерал има свойството да потиска желанието за сладко

Плодове 

Плодовете може да не са шоколад и да не ви се струва, че ще ви помогнат да се справите с глада за сладко, но не е така. Техните естествени сладки компоненти "казват" на мозъка, че тялото ви вече не се нуждае от захари. Това е доста по-добър избор от няколко понички например.

Фурми 

Фурмите притежават фантастична природна сладост, която е достатъчно наситена, за да ви помогне да притъпите желанието за нездравословни сладкиши. Фурмите са изпълнени и с много фибри, които удължават усещането за ситост.

Храни, богати на хром

Хромът има свойството да потиска глада за сладко. Този минерал се среща в големи количества в картофите, ябълките, черния пипер, сока от грозде, пълнозърнестите храни, портокалите, броколи

Целия текст четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК