Деян Неделчев – Икебаната вдъхновен от Борисов за новата си песен

За основа на текста са послужили реални реплики на премиера

26.05.2020 | 09:15 Редактор: Искра Ангелова

Бойко Борисов – герой в песен. Премиерът вдъхнови нестандартния изпълнител Деян Неделчев – Икебаната, който преди две години възпя и лидера на БСП Корнелия Нинова. 

На 10-та година от управлението на Бойко Борисов се ражда песента "Имам прекрасна държава". Според автора ѝ - спонтанно.

"След Корнелия Нинова е време да направя нещо и за Бойко Борисов. Тогава докарах моя режисьор, автор на текстове и сценарист - Валери Станев. Дадох му идеята, че трябва да направим нещо за Борисов. Докато лежах след операцията си от херния през февруари месец, той вече беше написал стихотворението и на мен за една нощ ми се изля мелодията, без да я мисля", каза Икебаната пред Bulgaria ON AIR.

За основа на текста са послужили реални реплики на премиера.

"В едно от интервютата си той е казал, че той е слънцето, затова сме го сложили като слънце. Мислехме да сложим маска", добави Неделчев.

Признава, че всеки е свободен да интерпретира текста така, както пожелае. "Аз съм аполитичен. Песента се харесва на хората, те разбират от сарказъм и ирония", споделя певецът.

Икебаната потвърди, че хората на изкуството у нас живеят трудно и има планове след края на пандемията да търси по-добър живот в Испания.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Нафърфорий
преди 3 години
Съчката знае как да печели, само чрез ***, това прави и с Боко! Сигнализирай за неуместен коментар