Джоли: Уникален е начинът, по който децата се справят с кризата

Актрисата ще говори за коронавируса в телевизионна поредица

06.04.2020 | 14:17 Редактор: Искра Ангелова
Джоли: Уникален е начинът, по който децата се справят с кризата

Разпространението на коронавируса е тема номер едно в образователната поредица "BBC My World", която Анджелина Джоли ще води. Първите ѝ епизоди ще представят най-важното за пандемията пред младите хора, като техен изпълнителен продуцент е самата актриса.

Основната цел на предаването, зад което Джоли работи усилено от месеци, е да даде на тийнейджърите над 13-годишна възраст достоверна информация по важни международни теми, както и да анализира историите зад новините.

В началото звездата ще представи интересни истории и разкази на младежи по света, останали изолирани заради заболяването. Тя ще засегне и темата за онлайн обучението, което тепърва ще се развива, тъй като милиони деца по света трябва да се образоват, но не всички имат достъп до интернет.

"Децата по света не са били извън класните стаи за толкова дълго време от Втората световна война насам. Това е нещо, което те ще запомнят. Това е нещо, което дори и по-възрастните поколения не са преживявали. Начинът, по който днешната младеж се справя с тази криза, е уникален. Ние искаме да им осигурим надеждна и адекватна информация – да оспорват всичко, което четат, да търсят фактите в новините и да се учат от опита на съмишлениците си", пише в официалното прессъобщение по повод старта на поредицата.

Четете цялата статия в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК