Жена дължи 9000 лв. на "Топлофикация София", без да е живяла в столицата

Наложен е запор на банковата ѝ сметка

26.10.2021 | 19:50 Редактор: Теодора Патронова

Жена от Русе се оказа длъжник на "Топлофикация София", без да е имала имот или да е живяла под наем в столицата. Частен съдебен изпълнител е наложил запор на банковата ѝ сметка. А този случай не е първи за потърпевшата.

Преди две седмици Цанка Димитрова от Русе открила, че сметките ѝ са запорирани. Направила проверка и установила, че причината е дълг към "Топлофикация София".

"Разбрах, когато една вечер реших да си правя онлайн банкиране и тогава разбрах, че имам запор. Но не знаех от кого. Светкавично на другия ден отидох по банките да разбера и от там научих, че съм осъдена на всички инстанции и дължа 9000", разказа тя.

Всъщност се оказва, че жената не е потърпевша за първи път.

"Някак си успях да разбера, че освен тия 9000 лв. от 2012 г. , аз съм имала и още едно дело от 2016 г. Едното е за 3000 и нещо, другото за 9000 и нещо и така те си теглят пари", обясни Цанка Димитрова.

След като случаят доби популярност, следва и развръзката.

"Вчера разговарях с ЧСИ, беше ми поискана сметка, на която да ми върнат тези 2000 лв. После пак говорих с тях, пак ми обещаха и ще видим до кога ще продължат обещанията", каза потърпевшата.

 От "Топлофикация" съобщиха, че са направили проверка по случая и са установили, че грешката произлиза от документи в период, в който потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. Впоследствие грешката се предава автоматично в следващи документи.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Веднага да ги съди и те ще и дадат 9000 лв. Сигнализирай за неуместен коментар