Птицевъди: По-евтиното пилешко месо може да е със съмнително качество

Експертите съветват да проверяваме срока на годност и страната на произход на месото

17.10.2021 | 18:54 Редактор: Теодора Патронова

Птицевъдите имат притеснения за внос на месо със съмнително качество, което е на дъмпингови цени.

Пилешкото месо у нас никога не е било с високо качество независимо къде е произведено, казват от "Активни потребители". Според тях в последните месеци и контролът е занижен.

"Ние сме в ЕС и пазарът е свободен, но от друга страна в Полша периодично избухват епидемии в птицеферми от салмонела. Има много предупреждения от европейско ниво. Само за миналия месец е имало няколко предупреждения от европейските власти за заразено месо. Ако бъде засечено такова в търговската мрежа - то трябва да бъде унищожавано и да не достига до потребителите", коментира Сергей Иванов.

Експертите съветват да проверяваме срока на годност и страната на произход на месото преди да го купим. Въпреки съмнителното качеството на пилешкото - потребителите признават, че не могат да се откажат от консумацията му. 

От Асоциацията на промишленото птицевъдство заявяват, че често от Полша, Унгария и Гърция се внася пилешко месо и яйца с по-ниско качество.

От началото на пандемията секторът не е подпомогнат и настояват за по-голям бюджет за подпомогне на птицевъдите в страната. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 2
възмутена
преди 1 месец
Какво правят агенции ,комисии за защита на потребителите ! Сигнализирай за неуместен коментар