Борисов: Ще бъдем изключително активни да се направи правителство

Той заяви, че цените се покачват, а мерки в подкрепа на бизнеса няма

22.09.2021 | 17:31 Редактор: Юлия Христова

В деня на независимостта Бойко Борисов събра кметове и областни управители в хотел в Пловдив. Той отново отправи обвинения към служебното правителство и коментира новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път разкритикува действията на служебното правителство. И заяви, че цените се покачват, а мерки в подкрепа на бизнеса няма. Спряно е и строителството.

"Никакви мерки. Никакви. Това е промяната. Промяната на цените е промяната всъщност. И спиране на всичко. Къде ви е плана за възстановяване, къде е. Нали уж сме най-бедни, а нямаме план за възстановяване. Гърците взеха 30 млрд., хърватите взеха 6 млрд. евро. На нас ни спират по 400, по 300. и това се нарича да продължи тази промяна и почтеност. Или аз не разбирам или нещо не е така", каза той.

По думите му служебното правителство е трябвало да бъде честно и да каже, че с ръста на пенсиите, ще се вдигнат и данъците.

"Ако бяхте почтени, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а щяхте да направите бюджет за следващата година. Това е почтеност в управлението. Не да изхарчиш за 2-3 месеца и да излъжеш пенсионерите и после да не знаеш какво ще правиш... да, залъгахте с тоя бюджет две-три сфери, а какво ще правите после", посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов настоя за съставяне на редовно правителство след вота.

"Ще бъдем изключително активни да се направи правителство. С нас, без нас, няма значение. Поне някой да носи отговорност. Сега най-успешните министри ги няма. Другите новите на тяхно място имат черен печат от кфн от времето когато са били прокуристи. Почтена работа. Той остави и шефа на НАП Спецов, който бил заплашван. От какво е заплашван не знам. Може и да е, може и да не е", подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев.

"Аз съм работил с тях . в интерес на истината те са добри хора. Кадърни. Но някой много им даде газ и ги изстреля на позиции в които ще се объркат. Аз изпитвам най-светли чувства към тази нова партия и към тези хора. Считам че това е мъжко. Слави Трифонов също излезе и си обяви партията и се бием. Ние също имаме. И те не се криеха зад правомощията на служебни министри. Чудесно. Сега излизаме заедно на стадиона и народа ще определи кой, колко и как. Ще видят, че колкото по-нависоко, толкова повече духа вятър. И тогава ще влязат и в нашата ситуация да видят колко е трудно да вземат управленски решения. Още 2-3 месеца можеш да лъжеш и комисия, и народ, и партньори", допълни той

Борисов е убеден, че машинният вот ще бъде манипулиран. Той призовава за 24 часа видеонаблюдение на вота.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гигант
преди 2 години
Като талибаните ли ще бъдете активни Сигнализирай за неуместен коментар