Как болница в Сливен се превърна в огнище на Ковид-19

Отделението по гастроентерология затваря за щателна дезинфекция

03.06.2020 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

Седем от новозаразените 9 медици у нас са от болница в Сливен, която не приема пациенти с Ковид-19. Отделението е затворено, търси се източникът на заразата.

Двама лекари, четири медицински сестри и двама санитари са общо осемте заразени с коронавирус медици в Сливен. Заразеното отделение е с 22-ма души медицински персонал. 

"Изследвани са 12 човека, от които положителни са седем. Останалите колеги са с отрицателни проби и са вкъщи, под карантина ще бъдат две седмици. Това са пациенти, които идват от огнище, което е сформирано в кв."Надежда", коментира зам.-управителят на МБАЛ "Хаджи Димитър" д-р Христо Режев. 

Отделението по гастроентерология затваря за щателна дезинфекция. Лекар от филиала на Военна болница в Сливен е другият заразен по същата контактна линия. Със съмнения за Ковид-19 е и служител на детска градина. 

"Взета е проба на тази служителка, тя все още не е излязла. Снощи предупредихме родителите днес да не водят децата. Ще бъде извършена дезинфекция на детската градина. Става дума за детска градина "Детство" в кв. "Младост", обясни кметът на Сливен Стефан Радев.

Предварителен PCR тест за прием в болница е мярка, която ще сведе риска за разпространение на заразата сред медици, допълни кметът.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК