Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Политолог: Какъвто и да е редовен кабинет е по-добър от служебен

Държавата е на командно дишане, смята Атанас Радев.

20.03.2023 | 16:24 Редактор: Калина Донкова

Предизборната кампания е сведена до битката между партиите, претенденти за първо и второ място.Липсва визия и конкретика за развитието на държавата в следващите четири години, а нагласите в обществото са, че и този парламент няма да изкара пълен мандат. Това коментира в ефира на предаването "Директно" политологът Атанас Радев.

"Нещо може да се получи, ако има необходимата политическа воля и се виждат хоризонтите от гледна точка на поставянето на важните пред страната приоритети. Да има едно програмно правителство, подкрепено от няколко политически партии, до след местните избори. Ако си представим хипотетично на избори - парламентарни и местни, това означава, че вкарваме страната в един пълен колапс", на мнение е той.

По думите му към днешна дата държавата е на "командно дишане", при което изпълнителната власт се доминира от кабинети на президента, без парламентарен контрол и без въможност за търсене на отговорност.

"В този ред на мисли, какъвто и да е било редовен кабинет, е по-добър от служебен", категоричен е още Радев.

Данните от послендите социологически проучвания говорят за това, че очакваната избирателна активност и на този вот ще бъде ниска и няма да е в състояние да промени значително картината, убеден е политологът.

"Въпросът е дали една от тези политически партии, които са между 3 и 4% ще успеят да прескочат бариерата и да влязат в парламента. Реално погледнато, ситуацията няма да се промени кой знае колко много. Най-много да имаме разлика между първия и втория от 3-4 мандата", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ха-Ха
преди 1 година
Тоя "политопог" с всичкия си ли е? Държавата стана на командно дишане за тези 7 месеца редовно правителство! Всяко следващо "редовно" правителство ще постави държавата на командно дишане. "Политологът"-куче си лае, но керванът си върви и то доста добре! Сигнализирай за неуместен коментар