Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Директно - пълен запис

6 юли

06.07.2020 | 20:53
Директно - пълен запис

Лиспата на лекарство за болните от СПИН е факт от няколко дни. Медикаментът е от ключово значение за лечението им. Всички тези пациенти са проследявани от най-голямото в страната отделение за придобита имунна недостатъчност в София. Според националната пациентска организация причината е два частично провалени търга за лекарства за ХИВ. Темата коментираме с Момчил Баев  от Single Step и Елена Биринджиева от Checkpoint София.

Преди 20 години България беше извадена от негативния списък на шенгенското пространствено. Днес присъединяването е въпрос на политическо решение извън България. COVID-19 върна границите дори в сърцето на Европа, където от години между редица държави сe преминаваше като между два града. Какво още ще се промени в ЕС – вижте коментара на Любов Панайотова- директор на Фондация Европейски Институт
Преди няколко дни българската общност в Одеса възстанови паметника на Христо Ботев, чийто барелеф беше откраднат. Снимките от събитието за часове обиколиха социалните мрежи. Кои са хората, които застанаха зад инициативата и как живеят българите в Одеса, разказва Максим Димитров-Представител на Конгреса на българите в Украйна .