Депутатът от ДПС Хасан Адемов е заразен с коронавирус

Всички народни представители ще бъдат тествани за Ковид-19

31.03.2020 | 23:52 Редактор: Александра Иванова

Депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. 

Всички народни представители ще минат през тест за Ковид-19 в две болнични заведения.

Ще се тества и цялата администрация на НС в четвъртък. В това число и служителите на НС, които са имали контакт с д-р Адемов, както и квесторите в пленарна зала, съобщи още Караянчева.

 В 8:30 сутринта Цвета Караянчева събира ръководствата на парламентарните групи на извънреден председателски съвет.

Ситуацията се утежнява допълнително от факта, че парламентът трябва да гласува актуализацията на бюджета и вземането на нов заем, а в същото време депутатите трябва да излязат в карантина заради това, че един от тях е заразен.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
BlagovestCvetanov
преди 3 години
Очакваме карантина на контактните лица!Правилата са еднакви за всички!Неплатен отпуск за депутатите.Изникват въпроси като "Сега как ще се съберат да гласуват нов заем от 10 милиарда?" и "Ако не може да работи Народното събрание кой ще удължи извънредното положение?" Сигнализирай за неуместен коментар