Жива бира с марка Hills - креативност и отличен вкус

Независимата пивоварна е разположена в полите на Родопите край Перущица

25.02.2020 | 12:04 Редактор: Тодор Петров

Съвременни технологии, креативност и отличен вкус - това са ключовите думи на марката Hills, която е малка независима пивоварна, разположена в полите на Родопите край Перущица. Бирата се произвежда от съставки, съгласно германския закон за чистотата от 16 век, а водата се обработва с инсталация за обратна осмоза, за да получи необходимата твърдост и микробиологична чистота.

"Суровините, които използваме за производството на нашия продукт, са изключително висококачествени. Ползват се изцяло немски видове малцове, хмелове, съответно и маята, която използваме е със специални селектирани щамове", каза Гергана Трендафилова, която е технолог в пивоварна Hills. 

В пивоварна Hills се произвежда висококачествена жива бира, която е необработена, нефилтрирана, без стабилизатори и са запазени всички дрожди. Това я прави изключително полезна за човешкото здраве.

"За производството на всяка една от нашите бири се използва бленд от различни видове малц. Понякога в напитките влиза комбинация от 7-8 вида малц, които са специално подбрани. Хмелът, който участва след това в напитката, също е няколко вида", сподели още Трендафилова.

В своя модерен комплекс в Перущица технолозите на пивоварна Hills
произвеждат 5 типа бира с тенденция асортиментът да бъде разширен. Те включват оригинален немски пилзнер, Вайс-пшенична бира, Самър бланш - бяла пшенична бира, пушена бира Раух - специалитетът на Бамберг. Петата бира е стил БОК - високоалкохолен лагер с най-интензивен малцов вкус.

"За производството на  жива бира Хилс ние използваме оборудването на Каспър Шулц, което е единствено в България и допринася за високото качество на нашата жива бира. Много е важна хигиената на цялата пивоварна за крафт бирите и тези бири като нашата жива, които не са стабилизирани, не са филтрирани, не са пастьоризирани", поясни технологът в пивоварна Hills Ценко Мелин.

Пивоварна Hills и нейните продукти са предпочитана марка и набира все по-голяма популярност сред ценителите на изтънчената жива бира.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК