Детските градини по време на пандемия

Как 195 градини в столицата се справят с персонала

07.04.2020 | 16:54 Редактор: Зара Паталева

В дискусията ще вземат участие директори на Дирекция  ''Образование'' – столична община, община Варна и община Велико Търново.

Първият ни гост по скайп е г-жа Мария Минчева, Директор на Дирекция ''Образование'' в Столична Община, която ни запозна със ситуацията в детските градини в София. 

В София има над 195 градини и как се справят с персонала, какви са условията  на труд, и как се поддържат градините (хигиенно) в ситуация на пандемия. Ще се наложи ли да работят детските градини  през лятото?

Справяте ли се с родителите, в смисъл комуникацията и информираността с тях, по повод децата, които трябва да преминат в пред училищните групи. 

Разговорът ни продължава чрез скайп връзка с г-жа Лилия Христова - Директор на дирекция образование и младежки дейности - гр. Варна. Тя ни даде отговор на  следните въпроси : Какви са приоритетите  за развитие на образованието във Варна и каква е ситуацията с кадровото обезпечаване? Мотивиран ли е помощния  персонал и възпитателите в детските градини и как върви образователния процес, чрез дистанционното обучение?

Има ли пропуски,проблеми,и всичко което произлиза от създалата се ситуация.

Срещнат ли разбиране директорите, учителите и родителите,от местната администрация, от социалния партньор на МОН, СБУ .