Земетресението в Гърция прекрати ваканцията на редица почиващи на о. Кос

Стотици отново спаха на открито в страх от повторен трус

22.07.2017 | 11:54 Редактор: Иван Берберов
Земетресението в Гърция прекрати ваканцията на редица почиващи на о. Кос

Част от туристите на гръцкия остров Кос бяха принудени да прекратят почивката си след като мощното земетресение, което разлюля Гърция и Турция вчера, разруши хотела им. 

Групата пристигна на острова само часове преди труса. Туроператор обслужващ туристите обаче не може да им предложи други варианти за настаняване.

Междувременно вторичните трусове продължиха, а местните жители отново прекараха нощта на открито. Те се страхуваха, че къщите им могат да бъдат ударени от друго унищожително земетресение. 

Двама души загинаха при вчерашния трус с магнитуд от 6.6 по скалата на Рихтер, а над 115 други бяха ранени, като 12 са в тежко състояние. 

Друг случаи на земен трус. Земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер залюля централна Италия в ранните часове. Към момента няма данни за жертви и разрушения.

Епицентърът му се намира на едва 14 километра дълбочина, на границите на провинциите Авкила, Риети и Перамо в близост до град Аматриче, който беше почти изцяло сринат след миналогодишните земетресения от 6 по Рихтер.