Четвърти месец протести във Венецуела: Народът иска крадците да си тръгнат!

Само от последните дни има три нови жертви и над 300 арестувани

21.07.2017 | 13:22 Редактор: Иван Берберов
Четвърти месец протести във Венецуела: Народът иска крадците да си тръгнат!

Поредни сблъсъци във Венецуела. Ескалацията на напрежението в столицата Каракас доведе до три нови жертви и близо 300 арестувани при вчерашните антиправителствени протести.

Вчера венецуелската столица бе блокирана заради 24-часова стачка, организирана след неофициалния опозиционен референдум срещу президента Николас Мадуро. 

Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне незаконния протест докато демонстрантите хвърляха камъни и коктейли "Молотов" срещу органите на реда. 

"Ще продължим, докато правителството не си тръгне. Те трябва да си тръгнат, те ни съсипаха, те ни оставят да умрем от глад. Има недостиг на лекарства и хората умират. Младежите ни нямат бъдеще. Те трябва да си тръгнат. Не искаме преговори", заяви глас от протестиращите.

Целта на стачката бе да окаже натиск на президента Николас Мадуро да се откаже от плановете си за конституционни реформи. 

"Искаме сигурност каквато този президент и това правителство не могат да ни осигурят. Те са крадци. Трябва да си тръгнат", категоричен бе друг глас от тълпата недоволни.

Размириците във Венецуела продължават вече четвърти месец. При сблъсъци в различни части на страната загинаха над 100 души, стотици са ранените, а хиляди са в затвора.