Над 20 души бяха убити в Сирия - повечето деца

При атака в северната провинция Идлиб е ударен училищен комплекс

26.10.2016 | 21:45 Редактор: Ирина Георгиева
Над 20 души бяха убити в Сирия - повечето деца

Пореден кървав ден в Сирия. Над 20 души бяха убити - повечето, от които деца, при въздушни удари срещу контролирано от бунтовниците селище в северната провинция Идлиб.

При атаката е ударен училищен комплекс. Още не е потвърдено дали ударите са нанесени от сирийски или руски самолети. 

Междувременно нова история на спасено след бомбардировки дете трогна света.

Екипите на сирийските спасителни служби, така наречените "бели каски" с техника и голи ръце разчистват останките след поредната атака.

Сред руините на сринатата сграда, те успяват да извадят затрупано момче. След неимоверни и тежки усилия, раненото дете е спасено - с кървава рана на главата, но живо.

Видеото със завършилата щастлив край история беше качено в социалните мрежи. Все още не е ясно името на спасеното момче. Според данни на Reuters сринатият дом се намира в северната провинция Идлиб. 

От разговорите, чуващи се във видеото, става ясно, че "белите каски" се опитват да спасят и останалите членове на семейството на момчето.

Северната провинция Идлиб е подложена на ожесточени атаки. Причината са действащите в района големи групи от бунтовници на режима на Башар Асад и неговите съюзници.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Красимир_Симеонов
преди 7 години
Това причиняват авторитарните режими. И нека всеки който симпатизира на режима в Русия да знае, че в утрешния ден на подобна снимка и по сходна тема може да види и своето дете. Сигнализирай за неуместен коментар