Нова размяна на обвинения между САЩ и Русия

Страните трябва да намерят бърз консенсус за ситуацията в Сирия

01.10.2016 | 15:06 Редактор: Луиза Божинова
Нова размяна на обвинения между САЩ и Русия

САЩ и Русия трябва възможно най-бързо да намерят консенсус по отношение на ситуацията в Сирия. Това обявиха официални лица от Белия дом, съобщиха "Новините ON AIR".

Москва обвини Вашингтон, че пропуска да удари целенасочено позиции на терористичната групировка Ан Нусра.

При провал на мирните преговори в Сирия ще има още хиляди жертви и милиони бежанци. Това заяви прессекретарят на държавния департамент на САЩ Марк Тоунър. Според него алтернативните варианти в случай на провал на преговорите в Сирия, невинаги са добри. Именно заради това и САЩ, и Русия трябва да разберат какво е заложено на карта.

По-рано заместник-министърът на външните работи на Русия Михаил Богданов заяви, че проблемите в координирането между Русия и САЩ по Сирия са създавани от Вашингтон. Според него Москва винаги говори, че е необходимо координацията да бъде засилена, но някой във Вашингтон смята, че това не трябва да се направи.

Междувременно Анкара също излезе с позиция по темата. Според правителството на Ердоган прекратяването на преговорите за Сирия ще усложни разрешаването на конфликта в страната.

Турция за пореден път лансира идеята за създаване на зони забранени за полети. До момента международната общност се въздържа от това.