Тръмп потвърди, че ще посети Мексико и ще се срещне с президента Енрике Пеня Нието

Тръмп "скандално" нарече мексиканските мигранти "престъпници" и "изнасилвачи" по време на предизборната си кампания

31.08.2016 | 07:34 Редактор: Ирина Георгиева
Тръмп потвърди, че ще посети Мексико и ще се срещне с президента Енрике Пеня Нието

Кандидатът за президент на Републиканците Доналд Тръмп съобщи, че е приел поканата на мексиканския президент да посети страната днес, пише BBC. 

Тръмп написа в Twitter, че очаква с нетърпение срещата с мексиканския държавен глава Енрике Пеня Нието, който е поканил и кандидата на демократите Хилъри Клинтън.

Тръмп "скандално" нарече мексиканските мигранти "престъпници" и "изнасилвачи" по време на предизборната си кампания. Той също така обеща да изгради стена между двете страни.

От мексиканското председателство заявиха, че правителството е изпратило покана на Тръмп и на Клинтън, за да разговарят - към момента тя е приета от екипа на първия.

От офиса на Енрике Пеня Нието посочиха, че срещите между двамата мъже ще бъде на четири очи. Той е критичен към анти-имиграционна политика и настояването, че Мексико ще плати за граничната стена на Тръмп.

Тръмп заплаши, че ще спре паричните преводи на мексиканците, които се намират в САЩ, докато страната не започне да плаща за стената.

Това е притеснило много мексиканци, които разчитат на паричните преводи на семействата им, които живеят в САЩ.

Тръмп обвини още Мексико за изчезването на работни места в САЩ, тъй като все повече фирми избират да се локализират на юг от границата, за да се възползват от по-евтината работна ръка.