От WikiLeaks имали още материали, свързани с президентската кампания на Клинтън

Това обяви създателят на платформата Джулиан Асандж

30.07.2016 | 10:00 Редактор: Мария Аладжова
От WikiLeaks имали още материали, свързани с президентската кампания на Клинтън

Организацията WikiLeaks има на свое разположение още порции от електронните писма на сътрудниците на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ, които бяха придобити от неизвестни хакери, предава ТАСС. Част от тази кореспонденция се отнася до президентския кандидат на партията Хилъри Клинтън. Това съобщи в петък в интервю за телевизия CNN създателя на „сайта за изтичания“ Джулиан Асандж.

„Разполагаме с още материали свързани с президентската кампания на Клинтън“, заяви Асандж, отбелязвайки, че става въпрос за „извънредно интересни“ документи. Той не сподели кога организацията смята да публикува този архив.

Създателят на WikiLeaks също така отбеляза, че електронните системи на Демократическата, а и Републиканската партия в САЩ, са „уязвими като швейцарско сирене“, поради което кибератаки върху техните компютри са извършвани „в продължение на последните няколко години“.

Асандж за пореден път, че WikiLeaks няма никакво отношение към самата атака, но отново отказа да разкрие източника на скандалните документи.