Самовзривилият се в Ансбах - задържан на влизане у нас?

Това е една от хипотезите, по които работят българските власти

25.07.2016 | 18:45 Редактор: Ирина Георгиева
Самовзривилият се в Ансбах - задържан на влизане у нас?

Самовзривилият се в Ансбах сириец може да е бил задържан преди години на влизане в България. Това е една от хипотезите, по които работят българските власти, стана ясно от думите на главния комисар на МВР Георги Костов.

Връзката с България тръгна от информацията, разпространена от световните агенции, че камикадзето е трябвало да бъде депортирано у нас. Това обаче не било направено заради лабилното му психическо състояние.

27-годишният сириец се самовзриви късно снощи край музикален фестивал на открито в баварския град Ансбах. 

Костов обясни, че е рано да се говори за българската връзка. 

"Естествено в МВР има много информация, но за да влезем в нейната конкретика, трябва да сме убедени, че това няма да наруши наказателно производство както в рамките на нашата страна, така и в рамките на партньорски страни от ЕС4, обясни главният комисар. 

"Така че има множество хипотези по случая. Една от тези хипотези е, че въпросното лице е задържано при опит да влезе в страната ни преди няколко години. Минало е процедурите и му е предоставена процедура за хуманитарен статут и от няколко години е на територията на Германия. Това е също възможна хипотеза, но преди да има официална позиция от колегите от германската полиция, ние няма да вземем отношение", уточни главният комисар.

Четете още новини в Dnes.bg