Тръмп няма да реализира нищо от казаното, ако стане президент

Тед Круз е истинското явление на тези избори, отчете в студиото на Bulgaria ON AIR анализаторът Петър Николов

04.05.2016 | 20:01 Редактор: Тодор Петров
Тръмп няма да реализира нищо от казаното, ако стане президент

Нищо от това, което Доналд Тръмп казва в кампанията си, няма да се реализира, ако стане президент на САЩ. Позволява си да говори по този начин, защото не принадлежи на политическите елити в Америка, той е типичен популистки кандидат. Говори по начин, по който отдавна сериозни политици в Европа го правят преди избори. 

Това мнение сподели в предаването "Денят" на Bulgaria ON AIR Петър Николов, анализатор от Института за дясна политика. По-рано стана ясно, че кандидатът на Републиканската партия Тед Круз се оттегля от надпреварата за място в Белия дом и така номинацията печели милиардерът Доналд Тръмп.

Според Петър Николов за пръв път в Америка се случва водещ кандидат да говори по този начин. Той сподели учудването си, че европейците се изненадват от поведението на Тръмп, след като от много години живеят в точно такава среда.

"Интересната фигура не е тази на Доланд Тръмп, а на Тед Круз. Той е явлението на тези избори. Няма тежка криза в Републиканската партия, тя ще мине през нея. Но очевидно има пропаст между автентичните настроения на републиканците и мейнстрийма. Настроенията в партията са по-десни, отколкото ръководителите й искат да си признаят. Няма либерални републиканци на финала в номинациите за кандидат за президент, което е показателно", коментира още специалистът.

Относно евентуалното завръщане на Студената война Николов каза: 

"Има напрежение между САЩ и Русия, както и игра на блъфове. Това са две държави ядрени сили, но нещата не се решават по военен път. Всичко се пренася върху други държави, които опират пешкира."

Вижте целия разговор във видеото: