Джеб Буш за Доналд Тръмп: Несериозен е

"Надявам се той да не бъде официалния кандидат на партията"

29.04.2016 | 11:20 Редактор: Тодор Петров
Джеб Буш за Доналд Тръмп: Несериозен е

Бившият губернатор на американския щат Флорида Джеб Буш, който през февруари отпадна от надпреварата за президент на САЩ, смята Доналд Тръмп за "несериозен" и подкрепи съперника му Тед Круз, съобщи СNN.

На въпрос дали ще подкрепи Доналд Тръмп, ако бъде издигнат за официален кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия на предстоящия през юли национален партиен конгрес в Кливлънд, Буш заяви: "Надявам се той да не бъде официалния кандидат на партията".

"Успешните президенти трябва ясно да излагат своите възгледи, да определят дневния ред и да провеждат такава външна политика, при която нашите приятели да знаят, че ги подкрепяме, а нашите врагове да се боят от нас", заяви Буш. "Тръмп предлага обратното", добави той.

Според Джеб Буш "Тръмп може да се сблъска с проблеми" при гласуването за кандидатурата му на националния конгрес на Републиканската партия.

"Мнозина смятат, че той не е подходящ кандидат", добави Буш, подчертавайки, че "най-подходящият кандидат за партията е Тед Круз, който има шансове да нанесе поражение на Хилари Клинтън на изборите".