"Убивайте ги. Убивайте ги навсякъде!", зове лидерът на "Джаиш ал Ислам" Мохамед Алуш

Сирийската опозиция обяви контранастъпление срещу правителствените сили на Дамаск

18.04.2016 | 14:48 Редактор: Луиза Божинова

Въоръжените формирования на сирийските опозиционни групи обявиха началото на контранастъпление срещу правителствените сили на Дамаск заради "обстрелването на разселените лица и бомбардировките срещу жилищни квартали", предава германската медия Deutsche Welle. Документът беше подкрепен от редица влиятелни групи, сред които "Свободната сирийска армия" и бунтовническата организация "Джаиш ал Ислам" ("Армия на исляма").

Междувременно лидерът на "Джаиш ал Ислам" Мохамед Алуш, който е и един от главните преговарящи в Женева, призова за настъпление срещу армията на Башар Асад. 

"Не вярвайте на този режим и не очаквайте милост от него. Убивайте ги. Убивайте ги навсякъде!", написа Алуш в пост в социалната мрежа Twitter.

В последните дни постъпва информация за интензивни военни действия на правителствената войска в района на втория по големина сирийски град Алепо. Поради тази причини се появиха опасения, че Дамаск се подготвя да възстанови контрола над града – въпреки примирието, което е наложено в близкоизточната държава.