Лавров отказа среща с външния министър на Турция

За това съобщи говорителят на руското външно министерство Мария Захарова

25.11.2015 | 17:01 Редактор: Мария Аладжова
Лавров отказа среща с външния министър на Турция

Много млади режисьори започват творческия си път именно от късометражното кино. Сред тях има дори и деца. 

Министърът на външните на Русия Сергей Лавров е отказал среща с турския си колега, предаде БНР. По-рано в медиите се появи информация, че двамата министри са се договорили за среща във връзка със сваления руски бомбардировач. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова опроверга това в официално изявление:

"Видяхме информацията, според която двамата министри са се разбрали да се срещнат в следващите дни. Това изявление от страна на турското външно министерство още веднъж показва липсата на елементарна етика и уважение; то е показателно и за достоверността на всичко, което чуваме от Анкара", е заявила Захарова, цитирана от Интерфакс.

Тя посочи, че Лавров е отхвърлил предложенията за среща от страна на турският външен министър Мевлют Чавушоглу

Въпреки ескалацията на напрежението през последните два дни, Турция и Русия изглежда не възнамеряват да задълбочават конфликта. В Москва Лавров заяви, че Русия не възнамерява да воюва с Турция, докато турският премиер Давутоглу подчерта, че Русия е важен партньор на Турция. 

Още по темата

Спасеният пилот на Су-24 проговори

Спасеният пилот отрече да е имало предупреждение от турските ВВС, предаде РИА Новости. Капитан Константин Муракхтин заяви, че двамата пилоти не са били предупредени по радиовръзка или визуално. Той заяви, че турската ракета е ударила опашката на руския бомбардировач. Муракхтин беше спасен  и откаран в руската военна база в Сирия.