Русия не изключва да приеме предложения от САЩ в координиране на борбата с ИД

Трябва да се уточнят само отделни технически детайли, коментира говорителят на руското военно министерство

07.10.2015 | 08:54 Редактор: Мариета Иванова
Русия не изключва да приеме предложения от САЩ в координиране на борбата с ИД

В Руското министерство на отбраната считат, че е възможно да приемат предложения от САЩ за координиране на действията в борбата с Ислямска държава. Това е съобщил в сряда- 7 октомври, говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

„Руското министерство на отбраната отговори на молбата на Пентагона и бързо разгледа предложението на американците за координиране на действията в рамките на борбата с терористичната групировка ИДИЛ на територията на Сирия,” отбеляза той. – „В общи линии тези предложения могат да бъдат приети за изпълнение”.

„Трябва още да се уточнят някои отделни технически детайли, които днес на експертно ниво ще обсъждат представители на руското военно министерство и Пентагона”, коментира говорителят на руското военно министерство.

На един по-ранен етап говорителят на държавният департамент на САЩ Марк Тонер съобщи, че американската администрация допуска възможността за включване на Турция в консултациите между Русия и САЩ с цел предотвратяване на инциденти между техните въоръжени сили в Сирия. От своя страна, турското министерство на отбраната предложи на руската страна да обсъди въпросите за взаимодействия, свръзани с операциите на руската авиогрупа в Сирия.

Припомняме, че Турция съобщи, че руски военен самолет е нарушил въздушното пространство на страната. Информацията беше потвърдена и от Руското министерство на отбраната, предава ТАСС. Последва ново съобщение от генералния щаб на Турция за нов инцидент с проследяване на изтребител МиГ-29, който не е бил идентифициран.