Повече от 70 тела на мигранти са открити в камиона в Австрия

Все още не е ясна причината за смъртта на мигрантите

28.08.2015 | 12:36 Редактор: Ирина Георгиева
Повече от 70 тела на мигранти са открити в камиона в Австрия

Повече от 70 тела на мигранти са намерени в изоставения камион в Австрия, съобщиха от местната полиция. Превозното средство беше намерено на 27 август, но е изоставено ден преди това, пише BBC.

Първоначално беше съобщено, че в камиона има между 20 и 50 тела. Той е бил паркиран на отбивка A4, на главния път за Виена в близост до град Парндорф. Преброяването на жертвите е трудно заради състоянието на разложение на телата.

Хората вече са били мъртви, когато превозното средство е преминало в Австрия от Унгария. Все още не е ясна причината за смъртта на мигрантите, но по първоначални данни тези хора са починали от задушаване.

Австрийската полиция ще разкрие точният брой на жертвите на 28 август по-късно през деня.

Трагедията отново подчертава спешната необходимост от политика на ЕС за защита на мигрантите и за борба срещу трафика на хора, коментира австрийският вътрешен министър Микл-Лaйтнер.

Австрийският министър на вътрешните работи осъди трафикантите.

"Трафикантите на хора са престъпници. Онези, които все още мислят, че те са любезни помагачи на бежанци, са безнадеждно наивни." - коментира тя в изявление.

Рекордният брой от 107 500 мигранта са прекосили границите на ЕС миналия месец, а на 26 август полицията е преброила повече от 3000 души, преминаващи в Сърбия.

Германия призова всички европейски държави да споделят тежестта.