ЕС е секта: Льо Пен

Марин льо Пен пред Sud Radio

05.07.2015 | 18:33
ЕС е секта: Льо Пен

Марин льо Пен, президентка на крайнодясната партия във Франция, Национален фронт заяви в неделя, 5 юли 2015, че ЕС „е станал истинска секта“, която „прави промиване на мозъка“, „заплахи“ и „шантаж“. Коментарите са от интервюто й за Sud Radio

„ЕС оказва нечуван натиск над гърците“, каза Льо Пен за Sud Radio. Тя се усъмни, че ЕС иска да наложи „правителство на технократи“ в Гърция.

„Истинският въпрос е да разберем дали искаме да продължим да живеем в демокрации или приемаме да живеем в това, което все повече заприличва на секта“, каза президентката на крайнодясната партия.

„Европейският съюз се превръща в истинска секта, където ти промиват мозъка, отправят ти заплахи и постоянен шантаж“, каза тя. „Европейските народи могат ли да издържат в тази ситуация“.

Марин льо Пен се обяви за „връщане на националните валути на страните от еврозоната, като еврото остане единна валута“.

„Икономическата ориентация на дадена страна е демонстрация и на нейния суверенитет“, каза Льо Пен, изразявайки съжаление, че „се приближаваме толкова много към Съветски европейски съюз.

Според Льо Пен кръцката криза не е започнала с избора на Сириза и че ЕС има вина за това, а Гърция е „несъвместима“ с общността.

„Когато слушам, че г-н Шулц иска правителство на технократи, разбирам, че ЕС работи срещу народите и техните желания и че сме далеч от демокрацията. Тя е заплашена“, каза Льо Пен.