Губернаторът на Ню Йорк повиши мерките за сигурност за 4 юли

04.07.2015 | 12:02
Губернаторът на Ню Йорк повиши мерките за сигурност за 4 юли

Ендрю Куомо, губернатор на Ню Йорк разпореди от петък, 3 юли 2015 въвеждането на повишени мерки за сигурност за почивните дни и особено 4 юли-националният празник на САЩ.

„Съзнаваме, че щатът Ню Йорк остава сред най-големите цели на терористите“, казва Куомо в изявление, цитирано от Ройтерс.

Още по темата

Департаментът по вътрешна сигурност и ФБР обявиха предупреждение към местните власти и обществеността да останат бдителни за евентуални заплахи след неотдавнашните призиви за насилие от страна на членове на Ислямска държава /ИДИЛ/.

В Ню Йорк сити най-многобройните полицейски части мобилизираха 7 хиляди души, почти цялото си подразделение за борба с тероризма за осигуряване на безопасността по време на тържествата за Деня на независимостта.

Куомо разшири мерките в целия щат.

Държавният департамент също обяви в изявление, че както преди всеки голям празник на дипломатическите мисии е било припомнено, без връзка с конкретна терористична заплаха да повишат сигурността.

Във Вашингтон се отварят девет поста за проверка на сигурността, през които ще преминат хиляди посетители, очаквани за фойерверките на Националния мол.

Ще се проверяват раници, хладилни чанти и сакове.