Държавите с най-високо благосъстояние

Изглежда латиноамериканците са доволни от живота си.

26.06.2015 | 14:23 Редактор: Велко Каменов
Държавите с най-високо благосъстояние

Gallup и Healthways публикуваха последната си класация за благосъстоянието на държавите. Класацията е за 2014 г. и подрежда 145 държави. Хората в тези държави са отговаряли на въпроси в пет основни категории. Петте категории включват цел в живота, социално благосъстояние, финансово благосъстояние, обществено благосъстояние и физическо благосъстояние, не само здравето, а и наличието на достатъчно енергия, за справяне с  всекидневните задължения.

Топ 5 на страните в класацията е малко изненадващ. На първо място е Панама, на втора позиция Коста Рика, а на трета Пуерто Рико. На четвърто заради високото финансово благосъстояние е Швейцария а топ 5 се допълва от друга страна от Централна Америка – Белиз.

За да се нареди на предно място в класацията, държава трябва да има добри резултати в поне 3 от тези 5 категории. Единственото, което има значение в тази класация, е как се чувстват хората във всекидневието си. За пореден път подобна класация показва, че парите не купуват щастие и благосъстояние.

България е в средата на класацията – на 74 място.