Рахой убеден, че ще спечели парламентарните избори през есента

Испанският премиер не планира и промени в кабинета

26.05.2015 | 10:00 Редактор: Мариета Иванова
Рахой убеден, че ще спечели парламентарните избори през есента

Премиерът на Испания Мариано Рахой е убеден, че ще спечели парламентарните избори през есента в Испания. Той посочи и че не смята да прави промени в кабинета. Рахой призна още, че не разочарован от представянето на местните избори на управляващата Народна партия, предаде БТА. По думите му обяснението може да бъде търсено най-вече с мерките за икономии, които правителството му е било принудено да приеме по време на приключилата скоро дългова криза в Европа, предаде Associated press.

 

"Ние понесохме значителна загуба на гласове и не можем да сме доволни", каза той на пресконференция след среща с изпълнителния комитет на партията, чийто лидер е той.

Рахой призна също, че корупционни скандали, в които бе замесена партията му напоследък, са подкопали обществената подкрепа.

"Но партията спечели най-много гласове и победата е неоспорима", коментира Рахой, цитиран от AFP.

"Аз съм абсолютно убеден, че на следващите избори испанците ще признаят усилията на правителството за преодоляване на кризата", заяви премиерът.

"Все пак, трябва да бъдем по-близо до испанците и по-добре да  комуникираме с тях", добави Рахой, но подчерта, че няма планове за промени в кабинета.

Според него икономическото възстановяване и създаването на работни места ще са приоритетите преди парламентарните избори през есента.

Още международни новини четете тук.