Сирийската авиация обстрелва сгради във и около Палмира

Джихадистите превзеха Палмира в края на миналата седмица

25.05.2015 | 12:02 Редактор: Ирина Георгиева
Сирийската авиация обстрелва сгради във и около Палмира

Сирийските военновъздушни сили са нанесли най-малко 15 удара по обекти във и около град Палмира, превзет от ИД, предаде Reuters, позовавайки се на базирания във Великобритания Център за наблюдение на правата на човека.

Сред целите, които е обстрелвала сирийската авиация, са сграда, в която се помещава военното разузнаване, и градската болница, пише БТА. 

Джихадистите превзеха Палмира (или Тадмор, както е арабското й име) в края на миналата седмица. В покрайнините на този сирийски град се намират едни от най-добре запазените римски руини в света

Джихадистите са избили над 400 души в Палмира, повечето жени и деца

От 16 май досега ислямистите са екзекутирали 217 души, сред които и деца, казват източниците на Reuters. В сраженията за Палмира са загинали около 300 сирийски войници. 

Привърженици на ИД поместиха в интернет видеозаписи, показващи как бойци на ислямистката групировка обикалят из помещенията на правителствените сгради в Палмира, търсят останали сирийски войници и смъкват от стените портрети на президента Башар Асад и на покойния му баща, бившия президент Хафез Асад.