Путин и Оланд коментират включването на САЩ в нормандската група за Украйна

САЩ обвиняват Русия, че не прилага правилно споразумението за прекратяване на огъня в източна Украйна

25.04.2015 | 10:07 Редактор: Георги Стоянов
Путин и Оланд коментират включването на САЩ в нормандската група за Украйна

На срещата си в Ереван Владимир Путин и Франсоа Оланд са споменали въпроса за включването на САЩ в нормандската група, която търси решение на кризата в Украйна, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата

Той обаче не уточни коя страна първа е повдигнала темата. В нормандската група сега влизат Русия, Украйна, Германия и Франция.

Песков посочи, че двамата президенти са обсъдили широк кръг от въпроси, в това число и санкциите срещу Русия, обстановката в Украйна, Сирия, доставките на ракетни системи С-300 на Иран, ядрената програма на Иран, обстановката в Либия.

Двамата лидери са отбелязали, че е недопустимо да има деградация в руско-френските отношения, допълни Песков.

Междувременно американският държавен секретар Джон Кери заяви, че Русия не прилага правилно споразумението за прекратяване на огъня в източна Украйна, договорено в Минск през февруари. Той направи своя коментар в кулоарите на срещата на високо равнище на Арктическия съвет в канадския град Икалуит, цитиран от агенция Франс прес.

Кери поясни, че е говорил с руския си колега Сергей тази седмица относно руските конвои и руското оборудване в Източна Украйна.

Ясно е, че споразумението за прекратяване на огъня от Минск не се спазва достатъчно, каза Кери.