Лидерите на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия и ЕС ще обсъдят ситуацията в Украйна

Ангела Меркел заяви, че ще окаже натиск на Русия да гарантира свободата на словото след убийството на Борис Немцов

03.03.2015 | 16:00 Редактор: Георги Стоянов
Лидерите на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия и ЕС ще обсъдят ситуацията в Украйна

Лидерите на Съединените щати, Великобритания, Германия, Франция, Италия и Европейския съюз ще проведат днес видеоконференция за Украйна и световната сигурност, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на Белия дом.

Още по темата

Президентът на САЩ Барак Обама, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и премиерите на Великобритания и Италия, Дейвид Камерън и Матео Ренци, ще проведат видеоконференция в 18.30 ч. българско време.

Разговорите ще се проведат  при закрити врата на фона на сраженията в Украйна, които продължават въпреки влязлото в сила споразумение за прекратяване на огъня.

Междувременно Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че ще окаже натиск на Русия да гарантира свободата на словото след убийството на критика на Кремъл Борис Немцов, съобщи Ройтерс.

"Ние очакваме да бъде направено всичко за разследването на това убийство. Аз се надявам и ние ясно ще дадем да се разбере, че искаме онези, които мислят различно в Русия, да имат шанс да изразяват мнението си - макар да знам, че това никак няма да е лесно", заяви Меркел на съвместна пресконференция с президента на Монголия в Берлин.