Папата изрази дълбоко безпокойство от ескалацията на конфликта в Украйна

Призивът на папата за Украйна не е бил включен в предварително подготвения текст на неговата проповед на площад "Свети Петър" във Ватикана

25.01.2015 | 15:58 Редактор: Георги Стоянов
Папата изрази дълбоко безпокойство от ескалацията на конфликта в Украйна

Папа Франциск изрази днес дълбоко безпокойство по повод ескалацията на конфликта в Украйна и призова за прекратяване на огъня и възобновяване на диалога, съобщава Франс прес.

Още по темата

"Следя със силно безпокойство влошаването на конфликтите в Източна Украйна, които продължават да причиняват многобройни жертви сред цивилното население", каза главата на Римокатолическата църква след края на традиционната неделна молитва на площад "Свети Петър" във Ватикана.

Франциск отправи отново призив за възобновяване на опитите за диалог и за прекратяване на всички военни действия.

Призивът на папата за Украйна не е бил включен в предварително подготвения текст на неговата проповед, който бе предоставен от пресслужбата на Светия престол.

Междувременно извънредно заседание на Комисията НАТО - Украйна бе насрочено за утре във връзка с трагичните събития в Мариупол, съобщава ТАСС, като се позова на високопоставен представител на мисията на алианса в бившата съветска република.

Срещата ще се състои по инициатива на Киев. Между Украйна и НАТО тече активен обмен на информация във връзка с развитието на събитията.