16 убити и 83 ранени при обстрел на жилищен квартал в Мариупол

24.01.2015 | 16:10 Редактор: Мариета Иванова
16 убити и 83 ранени при обстрел на жилищен квартал в Мариупол

16 души са били убити, а други 83 са ранени при обстрел на жилищен квартал в Мариупол, Източна Украйна, съобщава ТАСС, позовавайки се на информация от местните власти.

„74 души са хоспитализирани в лечебни заведения в Мариупол, на още 9 души е оказана помощ, след което са пуснати да се приберат по домовете си,” уточняват в специално съобщение от Общинския съвет на Мариупол.

В резултат на обстрела работата в металургичния комбинат „Азовстал” е била преустановена.  

По информация на Украинското вътрешно министерство жилищният квартал е обстрелван с ракети. Associated press посочва, че бунтовническите сили имат позиции на 10 км от източните  покрайнини на Мариупол.  Бил е поразен и контролно-пропускателен пункт на украинската армия на пътна артерия, водеща извън града, към  районите под контрола на бунтовниците, съобщават от областната полиция, съобщава БТА.

Началник-щабът на Народната милиция на самопровъзгласилата  се Луганска народна република /ЛНР/ Сергей Козлов съобщи пред журналисти, че за изминалото денонощие силите за сигурност на Киев са дали 40 жертви при боеве с неговата част, съобщава
ТАСС. По думите му загубите на украинските сили включват също  два танка, две машини БМП, един БТР и 4 автомобила. Според Козлов украинските сили за сигурност опитали да пробият отбраната на ЛНР по цялата фронтова линия. Той също така  потвърди, че на територията на републиката действат украински диверсионни групи, допълва ТАСС.