14 души бяха ранени при газова експлозия в лондонски хотел

22.11.2014 | 09:23 Редактор: Красимир Кирев
14 души бяха ранени при газова експлозия в лондонски хотел

14 души са били ранени при газова експлозия в лондонски хотел. Инцидентът е станал в близост до Оксфорд стрийт.  Пожарникарите бързо са пристигнали на място и са потушили огъня. Пострадалите са откарани в болница.  

Управата на хотела разпространи официално изявление, в което потвърди за газовата експлозия. Тя е станала в подземните помещение. Ранените са само служители на хотела. Никой от гостите не е пострадал. За тях остава само страхът от преживяното. 

"Беше полунощ. Лежах си и гледах телевизия, слушах музика на своя iPad. Внезапно чух силна, ужасна експлозия. Сградата се разтресе. Помислих си да не би това да е противопожарно учение. Скоро обаче осъзнах, че нещата са сериозни. Получихме инструкции да излезем бързо от хотела. Сложих бързо дрехите си в сака, взех си документите, парите, кредитната карта и без излишна паника излязох. Чувах крясъци по стълбите", разказва от първо лице един от гостите на хотела. 

Все още пълните щети от инцидента не са известни, както и точните причини за експлозията. Гостите на хотела са настанени в близки локации.