Русия изпраща свои експерти да разследват авиокатастрофата в Източна Украйна

Лично заместник-ръководителят на „Росавиация” ще оглави групата специалисти

27.07.2014 | 16:32 Редактор: Мариета Иванова
Русия изпраща свои експерти да разследват авиокатастрофата в Източна Украйна

Руското министерство на транспорта сформира група от специалисти, които да участват в разследването на катастрофата на малайзийския Boeing 777 в Донецка област в Украйна, съобщава РИА-Новости. Групата експерти ще оглави лично заместник-ръководителят на руската компания- Олег Сторчевой, съобщават от пресслужбата на транспортното министерство.

Наред с него за Източна Украйна ще заминат още съветникът от отдела по инспекция на безопасността на полетите в „Росавиация” Валерий Лучинин, заместник-началникът на Отдела по инспекция и контрол на качеството на авионавигационното обслужване на филиала „Аэронавигация Юг" на държавната компания по организация на въздушното движение в Русия Андрей Крилов и началникът на отдела на държавния център „Безопасност на полетите и въздушен транспорт” Аницетас Язокас.

По-рано директорът на „Росавиация” Александър Нерадко заяви, че ръководената от него държавна структура има готовност да предостави на комисията по разследването на катастрофата на боинга цялата налична информация, както и да изпрати собствени експерти за проучване на обстоятелствата около трагедията.

Boeing 777 се разби на 17 юли в Източна Украйна. На борда на лайнера са пътували 298 души, сред които 85 деца и 15 члена екипаж. Украйна   обвиниха за инцидента проруските сепаратисти. В Москва са убедени, че вината за инцидента е на Киев.