Украински БТР минаха на страната на руснаците в Славянск

Руският президент Владимир Путин предупреди Ангела Меркел, че Украйна е на прага на гражданска война

16.04.2014 | 11:44
Украински БТР минаха на страната на руснаците в Славянск

Украински БТР минаха на страната на руснаците в Славянск, съобщава РИА Новости, а Япония призова своите граждани да обмислят внимателно пътуванията си в източните области на Украйна и в да не ходят в Крим. Токио е обезпокоен от ситуацията в Украйна, заяви ген.секретар на правителството.

Руският президент Владимир Путин предупреди германския канцлер Ангела Меркел, че Украйна е на прага на гражданска война, след изпращането от Киев на военни части в източната част на страната. Телефонният разговор е бил направен по инициатива на германската страна, уточнява Кремъл на официалния си сайт. Обсъдена е била четиристранната среща Женева на 17 април по украинската криза /Русия, Украйна, САЩ, ЕС/.

На 17 април Владимир Путин открива "Директна линия", в 12ч. московско мреме в ефирите на 3 ТВ и 3 радиоканала. Традиционно той ще отговаря на актуални политически и социално икономически въпроси.

От март в Източна Украйна - в Донецк, Харков и Луганск, се провеждат митинги на привържениците на федерализацията, прерастващи с безредици. Украйна изпрати военни части. Най-виско е напрежението в Славянск и Краматорск.

Вижте коментара на Дейвид Туид от Bloomberg във видеото.