Йога като начин на мислене и живот

Учи ни на стабилен ум и правилни решения в сложни ситуации, убеден е учителят по йога Николай Сираков

23.06.2017 | 10:30 Редактор: Тодор Петров
Йога като начин на мислене и живот

Утре е Международният ден на йога. Десетки школи по йога от цялата страна се обединяват в честването на празника. Събитието ще се проведе в сграда "Джон Атанасов" на София Тех Парк, където желаещите ще могат да се потопят в древното учение. 

"Освен лекциите, ще текат и йога практики през 30 минути. Ще можете да се докоснете до различни системи, за да намерите своята. Ще можете да опитате от различни течения и учители", каза пред Bulgaria ON AIR учителят по йога и народен представител Николай Сираков. 

Той подчерта, че йога ни учи как да имаме стабилен ум и да запазим ясен нашия ум в сложна ситуация, за да вземем правилни решения. Най-популярният аспект на йога е движението, след това идва правилното дишане. Tретият аспект е правилната почивка, следва правилният начин на хранене и най-важната част - правилният начин на мислене, стана ясно още от думите на Сираков. 

"Умът създава нашето ежедневие, нашето бъдеще и е важно да управляваме този процес. Опитвам се да докажа, че за да практикуваш йога не е задължително да ставаш в 4 часа сутринта, да отделяш по 3 часа или да се криеш в пещери, за да получиш просветление", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Според Николай Сираков, ако всички политици започнат да практикуват йога или друга практика, биха били много по-полезни и биха се чувствали много по-радостни.

"Не е важно колко дълго ще живеем, важно е как ще живеем. Не е необходимо да отделяме 4 часа на ден, достатъчни са 4 минути. Всеки си мие очите и зъбите, а никой не си измива ума", завърши учителят по йога.