Франсоа Ганьон: Пазарът на имоти се възстановява

Брокерите трябва да интерпретират ценното от големия обем информация, за да предложат качествена услуга, коментира президентът на ERA Европа

15.09.2014 | 10:55 Редактор: Мариета Иванова
Франсоа Ганьон:  Пазарът на имоти се възстановява

Пазарът на имоти се възстановява, посочи в Сутрешния блок на Bulgaria On Air президентът на  компанията за недвижими имоти ERA Европа Франсоа Ганьон. Коментарът му дойде в отговор на въпрос на водещия Иван Нончев дали европейците са си научили урока от кризата в последните години, поводът за която бяха именно надценените имотни активи.

Ганьон посочи, че пазарите се различават, като подчерта, че действително в Португалия, Южна Франция и Южна Италия, например, е имало големи спекулации по отношение на сделките  с имоти. По думите му там цените на имотите се повишавали подобно на „пожар върху слама“. Сега вече, банките били затегнали контрола, което е довело и до ограничаване на възможностите  за спекулации, заяви още Ганьон.

Експертът препоръча брокерите да интерпретират изобилието от информация, свързана с недвижимите имоти. По този начин, по думите му ще успеят да предоставят услуга с добавена стойност.

Препоръките му към държавата са в три направления. На първо място-намаляване на лихвените равнища, свързани с имотите. Според Ганьон държавата трябва да помисли и за мерки за подпомагане на хората, които за първи път купуват имот. И на трето място, според него да бъде намалена административната тежест, в резултат на което ще се увеличи броят на сделките.

Вижте цялото интервю от видео файла.