България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Заключение: С музика се успява или с пошлост, или с пари!

Скандалният видеоклип на 14-годишната Сузанита предизвика дебат за интересите на българина

24.07.2017 | 09:42 Редактор: Жанета Нейкова
Заключение: С музика се успява или с пошлост, или с пари!

На музикалния пазар в България се успява или с пошлост, или с много пари. Около това мнение се обединиха гостите на "България сутрин" - светският журналист Борислав Борисов и певицата Диона. 

Пред Bulgaria ON AIR те коментираха видеоклипа на 14-годишната Сузанита, в който тя показва оскъдно облекло, използва нецензурни думи и размахва среден пръст, докато представя новата си песен.

"Аз също бях потресена като видях видеото, защото знам, че тя е непълнолетна, но, когато чух думите на баща й, се смекчих, понеже той е прав. Хората това искат да виждат", твърди певицата Диона.

Тя сподели, че предния ден е направила социален експеримент в интернет като е публикувала на страницата си първо песента на Сузанита, а след 1 минута - на друг нейн колега. След 1 час 14-годишното момиче е събрало 500 харесвания и 380 коментара, а втората песен - съответно 35 на 6.

"Направих скрийншот (заснемане на екрана, бел. ред.) и го публикувах, като написах на хората: "Това искате, това гледате, не я съдете!", разказа певицата.

Според светския журналист второто място, което Кристиан донесе на България в конкурса за песни "Евровизия" показва, че можем да пробием с труд навън, а у нас това се постига само с пошлост.

"Този начин не е по-лесен, по-бърз е. Тя е скандална и малка, затова хората й обръщат внимание. Аз съм на 22 и няма да бъда интересна, ако го направя", отбеляза Диона, която допълни, че нейната цел в музиката е съвсем различна.

Борислав Борисов отразява светски мероприятия като публикува репортажите си в интернет. Журналистът подчерта, че всеки един от тях се промотира по еднакъв начин.

"Снимам репортаж за УНИЦЕФ - имам хиляда гледания. Качвам видео с плеймейтка - стават 150 хил. Това искат хората, какво да направя?!" Попита риторично гостът на телевизията.