България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Джамбазки: Нужна е постоянна държавна репресия срещу ромските гета!

Незаконните постройки трябва да бъдат разрушени, недвусмислено заяви евродепутатът пред Bulgaria ON AIR

23.08.2017 | 08:45 Редактор: Иван Берберов
Джамбазки: Нужна е постоянна държавна репресия срещу ромските гета!

От последните няколко дни в столичния квартал "Захарна фабрика" е започнала деконструкцията на незаконните постройки на местното население. 

Това, което се случва е правилната политика. Трябва да има държавна репресия, за да не могат ромите да се установяват и да изграждат своите катуни. Постоянно трябва да се прогонват, тъй като непрестанно се връщат. Това подчерта евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "България сутрин".

"Циганските гета са изключително тежка язва, която се защитава от фалшивите хуманитарни организации, които работят против обществения интерес. Обществото и държавата трябва постоянно да поддържат територията на града, защото ако нещо се занемари - там започват да се изграждат гета", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Според него никой, независимо от етническата принадлежност, няма право да очаква да бъде настанен в жилище без да плаща наем и без да се грижи за отдадената му собственост.

"Незаконните постройки трябва да бъдат премахвани, а виновните наказани. Всяка нелегална сграда трябва да бъде разрушена. Тези, които съдят държавата по ромските въпроси, трябва да изкарат един интеграционен курс в някое гето. Да видим после как ще му се е отразила ромската култура и общество", отбеляза евродепутатът.

Акцентът на разговора премина и към излязлата информация във в-к "Дума", че от всички страни, поели председателството на Съвета на ЕС, в България то ще излезе най-скъпо.

"Това се съмнявам да е така. Председателството може да отвори много ценни за нас врати. Нещата, които са важни за нас са България да заяви позицията си в Европа и отношението си към Македония. Сърбия трябва да прекрати натиска върху братска Република Македония", поясни гостът.

Очаквайте пълния разговор с всички теми!