България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Дизайнерът Виолета Велчева и пътят към успеха в Лас Вегас

Българката създава уникални пана, обувки и детска арт школа

23.08.2017 | 10:37 Редактор: Тодор Петров
Дизайнерът Виолета Велчева и пътят към успеха в Лас Вегас

Срещаме ви с една успяла зад граница българка. Виолета Велчева е дизайнер, който от години твори неуморно в Лас Вегас. Тя създава уникални цветни пана, дизайнерски обувки и облекло, а наравно с това и арт школа за деца.

"От 22 години съм в Америка, работя и живея в Лас Вегас. Вдъхновена съм от вселената, защото е нещо необятно и я познаваме много малко. В паната се придържам към едни цветове, докато в обувките намерих изява на всички багри и краски. Помогнах на хората да намерят себе си, индивидуалността си. С клиентите си работя много персонално", сподели тя в студиото на Bulgaria ON AIR. 

Виолета Велчева изработва всичко на ръка, използвайки специални бои за кожи и лак. Обикновено работи по няколко чифта обувки паралелно.

"Има клиенти, които искат да бъдат закачени 200 елемента. Всеки иска друг човек да няма такива и точно това ми беше основният камък - да създам нещо, което друг човек няма да има и обяснява кой сте вие", разкри още гостът в "България сутрин".

С течение на времето Виолета е разработила мъжка линия, както и такава за деца. Вече изработва комплекти към уникалните обувки - шапки, панталони, тениски.

В своята школа тя опитва да открие и развие потенциала на децата. Гостът на Константина Живова посочи още, че заедно с психолог е разработила невероятна по думите ѝ програма, свързана с всички международни дни, която е преплетена с изкуството. 

"Децата първо отиват на българско училище и идват при мен, за да научат арт. Имам сили да развия абсолютно всичко и имам добри планове как да стане това", отбеляза уверено Виолета.