България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група Сигнал с черноморско турне срещу чалгата

Не може да се отъждествяваме с най-просташката музика, отбеляза вокалистът на бандата Йордан Караджов пред Bulgaria ON AIR

22.08.2017 | 09:23 Редактор: Иван Берберов
Група Сигнал с черноморско турне срещу чалгата

Група "Сигнал", която догодина става на 40 г., това лято излезе по родната черноморска сцена в поход срещу чалгата.

"Винаги сме били против чалгата, не само на това турне. Не може едно общество да се отъждествява с най-просташката музика. Това не е попфолк, а чиста чалга. Разочарован съм. Въпреки че наскоро започнаха да се очовечават – пуснаха няколко балади", категоричен бе вокалистът на рок-бандата Йордан Караджов.

Музикантът отбеляза в студиото на "България сутрин", че фактът, че пълнят залите при всяко свое участие, означава, че рок музиката има надежда да си възвърне величието от близкото минало. 

Тъй като турнето на "Сигнал" е по Черноморието, а в момента там шумните събития не са на почит от властите, Караджов бе попитан дали подкрепя действията на вицепремиера Валери Симеонов.

"Абсолютно! Трябва да имаш смелост да тръгнеш срещу съдържателите на заведенията в Слънчев бряг. Дълги години в България имаше усещане за несправедливост. Надявам се Симеонов да спечели войната, тъй като това е пътят", подчерта вокалистът пред Bulgaria ON AIR.

Фронтменът на бандата разкри, че скоро ще пуснат ново парче с име "Просяк или крал", записана в лондонското студио "Abbey Road", където са записвали The Beatles, Pink Floyd, Queen и други велики групи.