България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Love Change прави Ловеч център на музиката на 2 и 3 септември

Всичко за фестивалa от организатора Цветомир Матев и певицата Виктория Терзийска пред Bulgaria ON AIR

18.08.2017 | 08:54 Редактор: Тодор Петров
Love Change прави Ловеч център на музиката на 2 и 3 септември

Музикалният фестивал Love Change ще се проведе на 2 и 3 септември на терена на бившата казарма в центъра на Ловеч. След атаката по време на концерта на Ариана Гранде в Англия промоутърите са обявили, че нещата се променят и ще затегнат мерките за сигурност.

Това стана ясно от думите на организатора на музикалния фестивал Цветомир Матев и вокалът на група “Мастило“ Виктория Терзийска в студиото на Bulgaria ON AIR.

Участие в музикалния фестивал ще вземат MORCHEEBA, S.A.R.S., The Sweet Life, Society, DJAIKOVSKI ft. Rachel West, Мастило, Kottarashky & The Rain Dogs, Ruth Koleva Live Band, Шкодa, Plastic Bo. VS Духов оркестър Ловеч, No Project Band.

Съорганизатор на събитието е Община Ловеч. Веднага намерихме съдействие от полицията – всички мерки за сигурност ще бъдат взети, посочи Цветомир Матев.

"Вече не говорим за ценностите, които бяха важни през 90-те. Липсата на търпимост е показна защо се случват такива неща по света. Искам да съм огромен оптимист и да вярвам, че скоро подобни терористични атаки ще спрат. Сега всички се борим за търпимост. Важното е да уважаваме пространството на другия и да знаем, че по същия начин той ще уважава нашето пространство", коментира Терзийска в контекста на терористичния акт в Барселона.

Тя добави, че последната песен на “Мастило“ - “Въглехидрати“ е голяма провокация.

"Решихме да пуснем това парче, защото се вълнуваме какво се случва в нашето общество. Това е намигване към всички хора, които обичат себе си", каза още певицата.