България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Почивайте в ежедневието, за да избегнете стреса след отпуската

Ценни съвети от психолог и Фън Шуй експерти в студиото на Bulgaria ON AIR

16.08.2017 | 07:54 Редактор: Тодор Петров
Почивайте в ежедневието, за да избегнете стреса след отпуската

Връщането на работа след отпуска в повечето случаи ни действа стресово и депресиращо. Психологът и психотерапевт Анна Тодорова съветва да се върнем от почивка ден по-рано и да се научим да почиваме по всяко време. 

"Почивка трябва да има по всяко време на деня, за да сме по-ефективни и за да няма burn out. Хората започват да се паникьосват и работят до последния момент преди да отидат на почивка. Връщат се притеснени и тъжни в място, на което има 5 хил. имейла", обясни тя пред Bulgaria ON AIR

"Слагате си една аларма на час или два и всеки път като звънне правите нещо. Оглеждаш се, спираш за малко мозъка и продължаваш. Аз се центрирам - отварям прозореца и слушам", каза още Анна Тодорова.

Фън Шуй експертът Цветозар Мръвков също подчерта, че трябва да се релаксира всеки ден. Той обясни, че Фън Шуй се занимава точно с това - да си в хармония със себе си и света всеки ден. 

"Фън Шуй е река, тя се движи бавно и постоянно. Трябва да имаме време за работа, релакс и за любов. Всеки народ има своя Фън Шуй - в битовата си традиция има наричания, обреди за закрила на дома", посочи гостът в "България сутрин".

Цветозар Мръвков показа уреди (багета и фина багета), с които се измерва движението на енергията в пространството и уточни, че лошата енергия си я правим самите ние. Експертът посъветва да използваме в офиса наречен от нас предмет за вътрешен баланс.

Мариана Илиева от Асоциация Фън Шуй Център - България се съгласи с мнението на останалите гости, че е добре да спазваме ритъм и да релаксираме в ежедневието си, за да не бъдем стресирани след отпуската. 

Тя е категорична, че енергийните талисмани помагат за това и демонстрира в студиото амулети за любов, защита и хармония в дома. Мариана Илиева показа също енергийни картини, върху които могат да се концентрират чакрите за хармонизиране и поставяне в дома на нужните цветове.

"Препоръчвам всеки да отделя поне 10 минути на ден за лична медитация - да затвори очи, да остане сам със себе си, да диша правилно", каза още тя в студиото на Симеон Белев.