България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

СОС забрани колите в Борисовата градина, феновете на ЦСКА видяха умисъл

От 2 август достъпът на МПС до стадион "Българска армия" е ограничен

04.08.2017 | 09:15 Редактор: Мария Аладжова
СОС забрани колите в Борисовата градина, феновете на ЦСКА видяха умисъл

Феновете на ЦСКА съзряха нова атака срещу клуба, след като Столичната община ограничи достъпа на МПС до стадион "Българска армия", считано от 2 август 2017 г.

Ограничението важи и за дните, когато на стадиона се провеждат футболни мачове. Всеки, който иска да ползва автомобил в района на Борисовата градина и конкретния стадион, ще трябва да плаща месечна такса в размер на 30 лева.

Според говорителя на "червените" ултраси от Сектор "Г" Павел Маринов ограничението е целенасочено: 

"Това е поредната глупост, която е измислена. Парковите алеи не са място за коли, но достъпът до стадиона и съоръженията - това не са парковите алеи. Парковите алеи - те са си достатъчно обезопасени... Така го приемаме ние. Хиляди удари понесохме, всичко е срещу ЦСКА", добави той в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

В разговора участва и зам.-председателят на Столичния общински съвет Иван Велков

"Предполагам, че въпросната наредба може да бъде прецизирана, така че да не се нарушава тренировъчният процес, особено пък на младежите. Има неща, които задължително трябваше да бъдат направени и то отдавна. По принцип парковите алеи не са улици и достъпът и преходите по тях на стотици автомобили беше вече в такова състояние и премина всякакви граници, че трябваше да има някаква реакция", коментира той.

"Трябва да бъде намерен някакъв баланс и да се прецизират така текстовете, че да не се нарушава общественият интерес, той не е само един единствен и не е на някого, а е общ", добави Велков.