България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Валерия Велева за случващото се в България: Спукване на огромен цирей!

Журналистът и писателят Димитър Недков коментираха всекидневната агресия, на която ставаме свидетели

27.07.2017 | 08:50 Редактор: Жанета Нейкова
Валерия Велева за случващото се в България: Спукване на огромен цирей!

Журналистът Валерия Велева бе категорична: Никой не клати правителството! Обществото се е разградило до такава степен, че това, което се случва в момента е спукване на огромен цирей. Думите й в "България сутрин" бяха продиктувани от последните събития в държавата - побоите в Борисовата градина, показното убийство в Пловдив, редицата протести, шествия в столицата и страната.

"Няма значение коя партия е на власт. Кадровата политика е сбъркана от началото на прехода, защото партиите слагаха на възлови позиции некадърни кадри, за да им вършат работа", продължи с отрицателния си анализ журналистът.

Писателят Димитър Недков се съгласи с думите на Велева и заключи, че България сега плаща сметката от "тайната вечеря на няколко човека от началото на 90-те години".

"Това са героите на прехода - като се започне от най-големите политици и се стигне до всички онези, които претендираха, че ще поведат страната към по-добро", обясни Недков пред Bulgaria ON AIR.

Писателят е категоричен, че няма значение кое име е сред управляващите. "Не живеем в нормално структурирано общество, където самото то взима решенията!"