България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Скандал: Илия Царски изгуби лиценза и първото място от "Шипка-Дамасцена"

Ще търся правата си на Националния спортен трибунал, каза той пред Bulgaria ON AIR

27.07.2017 | 10:23 Редактор: Иван Берберов
Скандал: Илия Царски изгуби лиценза и първото място от

Един от най-добрите ни автомобилни състезатели Илия Царски загуби лиценза и първото си място в състезанието "Шипка-Дамасцена" след скандал с организаторите и директора на събитието Николай Манчев. 

Според Царски неправомерно са анулирали победата му, тъй като след финиширането в "закрит парк" е напуснал автомобила си без да знае, че състезанието е трябвало да бъде рестартирано. 

"С финиширането за мен това състезание на практика бе приключило. Оказа се обаче, че то трябвало да се рестартира заради проблемен автомобил. И се наложи да реша дали отново да се състезавам без да знам финалните резултати на конкурентите ми. Разбира се, отказах", поясни той в студиото на "България сутрин". 

Царски разказа още, че преди да започне състезанието е влязъл в пререкания с директора на "Шипка-Дамасцена" Николай Манчев. Автомобилистът е изказал опасенията си за пистата, тъй като според него тя е много опасна, а наблизо няма болнично заведение. 

Официално причината за дисквалификацията му е "самостоятелно напускане на закрития парк", но гостът сподели още, че и част от неговите съперници са направили същото, но не били отстранени.

"Съжалявам, че моето име е свързано със скандали. Проблемът е дошъл от некомпетентността на Николай Манчев. Редица злополуки по тези състезание са причинени от непрофесионалното му ръководство. За мен това е заговор и ще си търся правата на Националния спортен трибунал", категоричен бе състезателят пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видеото!