България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Татяна Дончева пред Bulgaria ON AIR: Суджукгейт – случайност? Не мисля!

Тя смята, че ГЕРБ е използвала случая като удобен пример за борбата с корупцията

26.07.2017 | 09:11 Редактор: Василена Василева
Татяна Дончева пред Bulgaria ON AIR: Суджукгейт – случайност? Не мисля!

ГЕРБ имаше нужда от удобен битов пример, за да покаже как умело се бори с корупцията в държавата."Суджукгейт" гръмна точно навреме, заяви в студиото на "България сутрин" председателят на "Движение 21" Татяна Дончева.

"Депутатът Живко Мартинов е доста известен в област Добрич. Не мисля, че скандалът и последвалото му отстраняване от длъжност са случайност", категорична бе Дончева.

Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов.

Той беше обвинен за оказван натиск на полицаи, прокуратура, държавни дружества и частни търговци. 

Освен това Мартинов използвал и името на премиера Бойко Борисов, за да изнудва търговец от Добрич за 4 т. суджук, пастърма и филе "Елена". А последвалата проверка показала, че нито едно от изброените не достигнало до Борисов.

"Когато дадете на мутрите да управляват държавата няма как да имате други очаквания. Каквито са хората, такава ще бъде и страната ни. С получаването на своя треди мандат, кабинетът "Борисов 3" има цялото основание за по-високо самочувствие. За съжаление обаче това самочувствие не е съпроводено с визия за бъдещето на България", коментира още Татяна Дончева пред Bulgaria ON AIR.

Във връзка със зачестилите прояви на агресия в последните дни, тя посочи, че това означава единствено, че престъпният свят не е спокоен.

"В него има разбалансиране на интересите и сочи за демонстративна проява на незачитане на властта и насаждане на чувство за несигурност у гражданите. През последната година от управлението на тройната коалиция имаше бум на отвличанията, който се пресече със смяната на властта", обясни председателят на "Движение 21".

Припомняме, че преди дни маскирани нападнаха и жестоко пребиха нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщеря посред бял ден в центъра на София. 

Вчера пък журналистът Иво Никодимов беше нападнат в района на Орлов мост малко след 15 ч.

Извършителите и мотивите и за двете нападения не са известни.

Вижте целия разговор във видеото.